Emeline Michel

Émeline Michel
Ajoute yon foto nan bwat sa a}}
Fonksyon:Chantèz
Domèn:Mizik
Eta sivil
Dat nesans:1967
Lye nesans:Gonayiv
Peyi nesans:Ayiti
Nasyonalite : ayisyen


Gade kouman pou ou konplete biyografi sa : biyografi


Émeline Michel, ki fèt nan lane 1967 nan Gonayiv (Ayiti), se yon chantèz, otè-konpozitris-entèprèt ayisyèn, ki chante nan kreyòl ayisyen, nan franse ak nan anglè.[1]

BiyografiModifier

Papa li se yon pastè ak manman li se yon machann. Li kòmanse chante legliz jiskake Yole Dérose, madanm Ansy Dérose remake li nan Pòtoprens.

Zèv li yoModifier

DiskografiModifier

AlbòmModifier

  • 1987 : Douvanjou ka lévé (L'aube se lève)
  • 1989 : Flanm (Flamme)
  • 1990 : Pa gen manti nan sa (Il n’y a pas de doute)
  • 1991 : Tout mon temps
  • 1993 : Rhum & Flamme
  • 1993 : Best of… Émeline Michel
  • 1994 : Émeline Michel, The very best
  • 1996 : Ban'm pasé (Laissez-moi passer)
  • 2001 : Cordes et Ame
  • 2004 : Rasin Kréyol (Racine Créole)
  • 2007 : Reine de cœur
  • 2013 : Quintessence
  • 2015 : Gratitude - Live in Paris

KolaborasyonModifier

Ane Tit Dire Albòm Labèl
1990 Haïti chérie (Kali, featuring Émeline Michel) 3:37 Racines Caraïbes, Vol. 5
2000 M'Pap Palé Tandé (avèk gitaris ayisyen Makarios Césaire) 5:14 Nouveau Monde Sonodisc
2000 Ou pran la vi'm (Mozayik, featuring Émeline Michel) 5:36 Mozayik Mozayik
2002 Universelle (Tanya Saint-Val, featuring Émeline Michel) 4:03 Ansanm' de Tanya Saint-Val Netty Prod
2010 Many Rivers to Cross (de Jimmy Cliff) 03:14 Hope for Haiti Now
2009 Wongol (Jowee Omicil, featuring Émeline Michel) 02:05 Roots and Grooves BBjuiss Records
2013 One Woman 04:07 Single : One Woman, a song for U.N. Women
2013 Isle de Gorée (Damon Banks, featuring Émeline Michel) 4:48 Travelguides Damon Banks
2013 Selot papa nou (Kali, featuring Émeline Michel, Imojah DS & Ras Congo) 3:48 C'est l'éveil (Nyabinghi) Hibiscus Records
2013 Louez le Dieu des Dieux (Kali, featuring Émeline Michel) 3:44 C'est l'éveil (Nyabinghi) Hibiscus Records

KonpilasyonModifier

Ane Tit Dire Albòm Labèl
2004 Rêves froissés 5:07 Les Ténors du Konpa Antilles Mizik
2011 Awa (moso albòm Reine de cœur d'Émeline Michel) XX:14 Festival International Nuits d'Afrique : Compilation 2011
2012 Mwen Paré (moso albòm Cordes & Ame d'Émeline Michel) 5:09 Compas Explosion Manno Unisex Records
2013 A.K.I.K.O 4:33 Les fleurs d'Haïti, vol. 3 (Pour les gens de bien) Légendes Productions
2014 Pran men'm (Prends ma main) 5:49 L'année du Zouk 2014 (CD + DVD) (Aztec Musique)

FimografiModifier

TelevizyonModifier

  • 1993 : Divine Haïti, dokimantè fèt pa Veronika Wedo Dessout (52 minit)
  • 2010 : Moi Noire, Féminin pluriel : Portraits d'amazones, dokimantè fèt pa Laurent Champonnois ak Michel Reinette (52 minit).

RéféransModifier

Lyen deyòModifier